Wij zetten ons in voor het algemeen belang

Contact

Lijst Babijn
Bakkersstraat 59
4501 RB Oostburg
Tel. : 0117 452945
E-mail : info@lijstbabijn.nl

  Interact Network 2022

Eenhoornplantsoen. (07-06-2023) Vragen namens Lijst Babijn aan het college van Sluis.

Kenmerk:                                                                                                                                    
   
   
 
 
Schriftelijk vragen (art. 41 RvO - politieke vragen) / Verzoek om inlichtingen (art 169, 3e lid en 180, 3e lid GW, art. 43 RvO)
 
 
 
 
 

 
Ingevulde format a.u.b. mailen naar:
 
 
 
de voorzitter van de Raad
 
VRAGEN RAADSLID/FRACTIE: Lijst Babijn
Raadvraagnummer:
behandelend ambtenaar:
 
ONDERWERP: Vragen n.a.v. herhaald vandalisme Eenhoornplantsoen.
.
 
TOELICHTING: Vroeger hadden we in Oostburg een schitterende vijver met op de kop een fiere eenhoorn en rondom voorzien van uitbundig groen; kortom een ‘kleine oase’ in ons centrum om even tot rust te komen.
Tot de gemeente besloot ter plaatse alle sporen rigoureus uit te wissen en daarvoor in de plaats een peperdure “kindvriendelijke” Italiaanse creatie neer te kwakken. Enige “voordeel” t.o.v. de oude situatie was dus dat kinderen er leuker konden spelen. Later bleek dat ook dat een illusie was, omdat het water niet gezuiverd werd en de gezondheid van die spelende kinderen niet gewaarborgd was.
Wie schetst de verbazing van de raadsfractie van Lijst Babijn toen wij vernamen dat genoemde peperdure Italiaanse creatie kapot was geboord om er beplanting in te plaatsen.
Om heel eerlijk te zijn, verbazing, niet echt. Wij zijn inmiddels wel wat gewend. Zie bijvoorbeeld de “vernietiging” van de historische waterput bij de kerk in Groede, het verwijderen van de rotonde in Schoondijke (de eerste rotonde in Nederland?) en het met de grond gelijk maken van de monumentale kastanjebomen in Retranchement.
 
 
Vragen (art. 41 en 43 RvO)
 
 
Antwoorden van Burgemeester en Wethouders
1 Uit de PZC vernamen wij, dat de gemeente Sluis deze peperdure Italiaanse creatie ter hoogte van het Eenhoornplantsoen kapot heeft geboord om er een plantenbak van te maken, omdat de reparatie 250.000 Euro zou hebben gekost; graag ontvangen wij een nadere specificatie van uw college, omdat ons dit een exorbitant hoog bedrag lijkt. 1  
2 Tevens willen wij van uw college weten wat dit “kunstwerk” destijds, inclusief de kosten van de aanleg, in totaal gekost heeft? 2  
3 Lijst Babijn zou graag de oude vijver (de groene oase van destijds) in ere hersteld zien en is benieuwd wat onze inwoners daar van vinden en wat dat zou kosten; is uw college bereid om daar een enquête voor uit te zetten en een berekening op los te laten? 3  
4   4  
5   5  
   
Datum vragen:
07-06-2023
 
 
 
 
 
 
 
   
Datum antwoorden:
 
Verzonden:
 
Burgemeester en Wethouders van Sluis,
 
secretaris,                              burgemeester,
 
 
 
S.I de Kievit-Minnaert           mr. M.M.D. Vermue