Wij zetten ons in voor het algemeen belang

Contact

Lijst Babijn
Bakkersstraat 59
4501 RB Oostburg
Tel. : 0117 452945
E-mail : info@lijstbabijn.nl

  Interact Network 2022

Bijlage: Missers gemeente Sluis. (20-07-2007) Toevoeging bij art. 44 vragen m.b.t. de Gemeente Sluis, namens de Partij voor Zeeland.

Bijlage bij Art. 44 vragen m.b.t. de Gemeente Sluis d.d. 20 juli 2007.

 

Missers gemeente Sluis:

1.     Euregiotuinen.

2.     Groede Podium (€ 700.000 budgetoverschrijding  + mogelijk tegenvaller van € 238.000 + € 1,5 miljoen Europese subsidie terugbetalen indien geen uitstel verleend wordt.

3.     Cadzand-Bad (Duinhof). (€ 700.000 t.b.v. aanleg parkeerplaatsen + kosten bouwtekening; indien er geen exploitant gevonden wordt die eveneens 7 ton investeert, wordt het ruim 1,4 miljoen. Dit ter compensatie van het verlies aan bestaande parkeerplaatsen door de bouw van appartementen; een belangrijk detail dat men over het hoofd had gezien.)
4.     Centrumplan Oostburg (Stedenbouwkundig bureau; slechts één offerte gezien het specialistische karakter van de opdracht!? Kosten € 106.000; kans op realisering is gelijk aan nul).
5.     Parkeeronthaalkamers. (€ 826.000; je reinste geldverkwisting).
6.     ‘Vernieuwbouw’ Gemeentehuis: men heeft wederom een plan goedgekeurd waarbij op voorhand de budgetoverschrijding al vast staat. ((a) Vernieuwing gevel + plaatsing dubbel glas bestaand gemeentehuis niet meegenomen in de berekeningen. (b) Aanleg bijkomende parkeerplaatsen niet voorzien. (c) Kosten raadszaal te laag begroot.)
7.     Waterdunen (men maakt budget vrij (€ 180.000) en zet een traject in gang terwijl de financiering niet rond is en de benodigde grond, welke alleen op vrijwillige basis verworven mag worden, niet beschikbaar is).

8.     Aankoop varkensstallen (bankgarantie is slechts geldig voor 2,7 van de 4,7 miljoen euro). (N.B. Men kreeg ambtelijk advies om akkoord te gaan met vierde hypotheek).

9.     Verwaarlozing sportaccommodaties (achterstallig onderhoud; onvoldoende budget gereserveerd).

10. Verwaarlozing monumenten e.d. (achterstallig onderhoud; geen of onvoldoende budget gereserveerd).

11. Men heeft onvoldoende middelen gereserveerd om achterstallig onderhoud wegen en groen weg te werken.

12. Verzuim om projecten en diensten Europees aan te besteden (was de oorzaak van accountantsverklaring met beperkingen; dit kan de Gemeente duur komen te staan. N.B. Men heeft op voorhand reeds aangekondigd zowel de ‘vernieuwbouw’ van het Gemeentehuis als de bouw van de brede scholen wederom niet Europees te gaan aanbesteden). Een ezel….

13. De Gemeente heeft in het verleden ook nog eens een extern bureau ingehuurd voor € 350.000 om te kijken hoeveel er jaarlijks kon worden bespaard, om zogezegd het laaghangende fruit te plukken. Resultaat: het enige laaghangende fruit dat geplukt is, was de Gemeente zelf.

14. Instelling commissie van wijzen inzake pensioenregeling Wethouder L.H. Wille. (Pure geldverkwisting; wetmatigheid en rechtmatigheid zijn reeds onderzocht en aangetoond, zegt Burgemeester J.F. Sala).