Wij zetten ons in voor het algemeen belang

Contact

Lijst Babijn
Bakkersstraat 59
4501 RB Oostburg
Tel. : 0117 452945
E-mail : info@lijstbabijn.nl

  Interact Network 2022

Delta/Vrije energiemarkt. (19-05-2004) Ingesproken bij Omroep Zeeland "zegt U het maar".

 
Delta/Vrije energiemarkt.
 
 
Naar aanleiding van diverse klachten m.b.t. Delta rijst bij velen de gedachte dat als straks de energiemarkt vrijgegeven wordt stap ik over naar een andere leverancier en gaat men ervan uit goedkoper uit te zijn en dat de problemen tot het verleden zullen behoren.
 
Ik wil U bij deze een aantal zaken in overweging geven.
Het bedrijfsleven heeft al in een eerder stadium ervaring kunnen opdoen met de vrije energiemarkt namelijk sedert 2002. De reacties zijn niet onverdeeld positief. In actualiteiten uitzendingen komt naar voren dat de opgenomen meterstanden vaak niet kloppen, de facturatie te wensen over laat en er is zelfs al sprake geweest van een faillissement.
 
Eveneens kunnen we dagelijks uit de media vernemen hoe andere energiebedrijven met hun cliëntèle omgaan en dat er ook daar van alles misgaat met de facturatie e.d..
 

Een niet onbelangrijk detail is dat De Gemeenten en de Provincie aandeelhouder zijn van Delta en derhalve meedelen in de winst.

Ik vraag me dus af indien U als consument massaal overstapt, of U dan op termijn wellicht de inkomstenderving van De Gemeenten en De Provincie middels een verhoogde belastingheffing zult dienen te compenseren waarmee al het voordeel wederom verloren gaat.

 
Indien men de feiten objectief beoordeelt zal men waarschijnlijk net als ik tot de conclusie komen: blijf zitten waar je zit!
 
Als laatste wil ik stellen dat de overheid verantwoordelijk blijft voor een betrouwbare energieleverantie en tevens garant dient te staan voor een betaalbaar prijskaartje. Amerikaanse toestanden dienen in ons land te allen tijde voorkomen te worden.