Wij zetten ons in voor het algemeen belang

Contact

Lijst Babijn
Bakkersstraat 59
4501 RB Oostburg
Tel. : 0117 452945
E-mail : info@lijstbabijn.nl

  Interact Network 2022

Technische bijlage geluidsinstallatie. (12-03-2004)

Technische Bijlage:
 
 
Naar mijn mening valt een groot aantal van de problemen van de geluidsinstallatie in Het Belfort te Sluis in hoge mate terug te voeren naar een combinatie van opstellingsfouten en materiaalkeuze.
 

1.     Indien men er voor gekozen had de Raadsleden te voorzien van microfoons met een in de voet geïntegreerde luidspreker had men veel problemen kunnen voorkomen.

2.     Verbetering zou kunnen optreden door centraal of op twee plaatsen binnen het opgestelde ovaal luidsprekers verhoogd ( op statief van ongeveer 1,50m. hoog ) en schuin naar beneden gericht op te stellen.            ( D.w.z. 1 statief voorzien van 4 luidsprekers of 2 X statief voorzien van 3 luidsprekers. ) Deze luidsprekers hoeven niet van een superieure c.q. dure kwaliteit te zijn gezien het feit dat de weergave van zowel lage ( bas ) als hoge ( trebble ) tonen alleen maar problemen veroorzaakt en het ontbreken hiervan niet ten koste gaat van een goede verstaanbaarheid.

3.     Een alternatieve oplossing is te werken met een aantal monitorspeakers die voor de Raadsleden op de grond geplaatst dienen te worden.

4.     Men dient in ieder geval te voorkomen dat luidsprekers rechtstreeks hun geluid in een microfoon kunnen “stralen”.

5.     Voor en naast de publieke tribune kan men vervolgens luidsprekers opstellen, in ieder geval niet direct gericht op een microfoon, van een type dat achter gesloten is ( drukkamer boxen ). De luidspreker(s) geplaatst voor het publiek dienen met de rug naar de microfoon gericht opgesteld te worden, uiteraard ook op statief. )

6.     Als deze basis éénmaal gelegd is moet het vervolgens een kwestie van afregelen van de equalizer e.d. zijn om tot een tevredenheid stemmend resultaat te komen en dit ondanks de slechte akoestiek van de zaal.

 
 

N.B. Ten behoeve van het “dualisme”, dat als doel heeft de politiek dichter bij de burger te brengen, zou men in overweging kunnen nemen de Raadsvergaderingen live bij die burger thuis te brengen via internet d.m.v. een voor beeldbewerking geschikte p.c. inclusief webcam te koppelen aan de geluidsinstallatie.

Dit kan waarschijnlijk op een goedkope manier gerealiseerd worden door voornamelijk bestaande middelen in te zetten.