Wij zetten ons in voor het algemeen belang

Contact

Lijst Babijn
Bakkersstraat 59
4501 RB Oostburg
Tel. : 0117 452945
E-mail : info@lijstbabijn.nl

  Interact Network 2022

Politieke partij Spirit (Brugge) wil bevaarbare verbinding tussen Brugge en Sluis. (21-10-2005)

Spirit regio Brugge springt mee op de boot
BRUGGE - N-VA Brugge lanceerde eerder deze week een idee voor een toeristische waterbus. Spirit Brugge vindt dit op zich geen dom voorstel maar zou toch graag zien dat het dossier opengetrokken wordt tot voorbij de Dampoort. De binnenvaart Brugge-Damme biedt tal van mogelijkheden.

 

N-VA Brugge lanceerde eerder deze week een idee voor een toeristische waterbus tussen de Vismarkt en de Dampoort. Op zich geen dom voorstel want de verbinding via het water is een zinvolle versterking van de toeristische as en biedt ontzettend veel mogelijkheden. Dit lijkt ons dan ook een uitstekende uitbreiding van de bestaande route voor toeristische bootjes op de reien.

Spirit Brugge zou graag zien het dossier opengetrokken wordt tot voorbij de Dampoort waar qua toeristische ontwikkeling kansen blijven liggen. Zo kan de vaste brug tussen Koolkerke en Sint Kruis vervangen worden door een ophaalbrug aan de rotonde van de Karel Van Manderstraat. Deze zal daardoor trouwens meer tot haar recht komen. De Damse Vaart wordt zo weer toegankelijk voor de recreatieve scheepvaart Brugge-Damme. Een leuk idee dat trouwens al eens geopperd werd door Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder van MBZ.

Spirit Brugge wil nog een stap verder gaan dan dit voorstel. Lieven Van Eenoo, die voor spirit de mobiliteitsdossiers volgt, stelt de vraag waarom we de kanaalbrug over de zgn. “vuile vaarten” aan de Sifons niet zouden heropbouwen? Zo wordt de Damse Vaart hersteld tot aan Sluis. Dit kan een duurzame stimulans zijn voor toerisme in dit prachtige poldergebied. Technisch is dit zeker mogelijk. De kruising met het afleidingskanaal van de Leie en het Leopoldkanaal heeft trouwens vroeger bestaan.

Sommigen zullen opperen dat het Noorderkanaal een beletsel kan zijn maar de realiteitswaarde daarvan is niet zeer groot. Zelfs het recent goedgekeurd strategisch plan voor de haven Zeebrugge voorziet dit kanaal niet. De wensdromen van een nieuw zeekanaal vormen dus geen tegenargument, aldus Rita Van Laecke, gemeenteraadslid in Damme

Een waterbus vanaf de Vismarkt tot de Dampoort en de recreatieve scheepvaart tot in Sluis. Het kunnen twee onverwachte middelen worden om het toerisme in de regio verder te versterken en te diversifiëren.

 

.website Spirit Brugge