Wij zetten ons in voor het algemeen belang

Contact

Lijst Babijn
Bakkersstraat 59
4501 RB Oostburg
Tel. : 0117 452945
E-mail : info@lijstbabijn.nl

  Interact Network 2018

Kandidaten - Keijmel, SebastiaanS.J. Keijmel, Sebastiaan (Raadslid)


Boulevard 8
4511AC Breskens
Tel.     : 06 51426837
E-mail: sjp_keijmel@hotmail.com

Vroegere Activiteiten
Derde Stuurman bij Anthony Veder, Vicevoorzitter “Ruimte” bij Adviesraad Jongvolwassenen Gemeente Sluis, Vicevoorzitter “sociale activiteiten en entertainment” bij Internationale Studenten Vereniging Trondheim (Noorwegen).
 
Politieke Motivatie
De overheid en de politiek zijn een log orgaan, als een bedrijf zou werken als een overheid dan zou men binnen de kortste keren failliet zijn. Daarnaast zijn overheden en politiek niet transparant op dit moment en gebruikt men te weinig klare taal, hierdoor komen politiek en burger ver uit elkaar te staan. Daarnaast worden in de politiek te veel problemen aangepakt door middel van kaderstellingen i.p.v. doelstelling en heeft men te vaak een gebrek aan dossierkennis, waardoor besluiten genomen worden op basis van emotie i.p.v. (wetenschappelijk) onderbouwde feiten. Ik heb ook vaak de indruk dat politici voor zichzelf bezig zijn i.p.v. voor de burgers. Ik ben van mening dat als je de politiek in gaat, je NIET bezig moet zijn om er zelf beter van te worden, maar dat je jezelf moet inzetten voor het grotere plaatje, het gebied, de samenleving en de burgers; voor het algemene belang dus.
 
Aandachtspunten
Ik spreek liever van kansen in de streek, want alle aandachtspunten zijn aan elkaar gerelateerd, of we het nu over ouderen, jongeren of bedrijven hebben. We zijn een vergrijzende gemeente met een te grote uitstroom van jongeren en starters en een instroom van welvarende ouderen. Echter zullen de “ouderen” wel de ondersteuning nodig gaan hebben van “jongeren” zodra deze hulpbehoevender worden. Daarom moet er ook een goed vestigingsklimaat voor de “jongeren” zijn (activiteiten, voorzieningen en banen). Er zijn de laatste jaren te veel voorzieningen en banen verdwenen uit onze streek. Ik ben van mening wat wij weer een balans moeten zien te vinden, de streek voor iedereen bruisend en aantrekkelijk moeten houden/maken, met het oog op de toekomst. Dit kan ik alleen maar realiseren met uw steun/stem, want samen kunnen we zorgen dat deze streek mooier wordt en het mooiste stukje Nederland blijft.
 
Mooiste Plekken
Ik heb mooie delen van de wereld gezien, ik heb in Noorwegen gewoond, maar de gemeente Sluis, onze streek, prikkelt de verschillende zintuigen het meest en dat maakt onze gemeente zo uniek.
Voor mij is de mooiste plek; de oostelijke pier van de veerhaven in Breskens, een plek waar je uitzicht hebt op de Westerschelde, de scheepvaart en de zee; een plek waar ik geheel met de unieke Zeeuws-Vlaamse zilte zeelucht tot rust kan komen.
 
Liefhebberijen
Ik wandel graag en hou van zwemmen, met als hoogtepunt de havenwedstrijden in Breskens.
Discotheken en festivals (als bezoeker of als deejay/ondersteuning).
Naar muziek luisteren.
Ook reizen vind ik leuk, met een voorkeur voor Noorwegen, het land waar ik drie jaar gewoond heb.
 
Nevenfuncties
Ik ben oprichter van Party-People Zeeland, een organisatie die ik heb opgezet om met jongeren, jongvolwassenen, veilig naar uitgaanslocaties en festivals te gaan. We mogen namelijk deze doelgroep niet de dupe laten worden van gemeentelijk falen op het gebied van voorzieningen in onze streek. Daarnaast ben ik (aankomend)opstapper bij de KNRM in Breskens.